Telegram с огромен скок при изтеглянията

Posted by Yani Valchev 12/01/2021 0 Comment(s)
Милиони потребители основно от САЩ, изоставят WhatsApp и търсят алтернативен защитен месинджър. Засега от това най-много се възползва Telegram, но Signal също отчита повишен интерес. След като WhatsApp въведе нови условия, задължаващи потребителите да споделят личните си данни, които ще бъдат събирани на сървърите на Facebook, вкл. телефонен номер, местоположение и допълнителна информация за осъществяване на контакт, сега се наблюдава скок на интереса към приложението Telegram. За това допринася и, че , след като социалната мрежа бе изцяло блокирана и компрометирана.
Милиони потребители, които обвиняват големите технологични гиганти в цензура и ограничаване на свободата на словото са изтеглили месинджъра Telegram. Голямо увеличение се наблюдава и към друг софтуер за криптирани съобщения - Signal, макар там скока да не е чак толкова голям. От друга страна нови инсталации на WhatsApp сякаш са спрели да се създават.
Създателят на Telegram - Павел Дуров предупреди, че вече са се появили платени ботове в интернет, които публикуват фалшиви новини за приложението му, а също така се изказват в полза на WhatsApp.