SUSE открива инженерен и иновационен хъб в България

Posted by Yani Valchev 13/10/2020 0 Comment(s)
Това ще разкрие хиляди нови работни места през следващите години. SUSE е сред най-големите независими организации, като разработва решения с отворен код. Добра новина е, че компанията е взела решение да инвестира в България, като разкрие нов инженерен и иновационен хъб. Хъбът ще е базиран в София и ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код.
Главният изпълнителен директор на SUSE Мелиса Ди Донато коментира, че този нов хъб ще бъде важна част от стратегията на компанията за ускорен растеж. Тя допълва, че технологиите на SUSE са двигател на иновативни решения в сфери от здравеопазването, през центровете за данни до суперкомпютрите.
Въпреки глобалната Covid-19 пандемия, в третото тримесечие на финансовата 2020 г. приходите на SUSE са се увеличили с 14% на годишна база, а заявките за облачни услуги са скочили с 81%.
Очаква се българският хъб да заработи до 6 месеца, като целта е да се разраства и да разкрие стотици нови работни места през следващите 3 години.