Обявиха списък със забранени теми за COVID-19 в YouTube

Posted by Yani Valchev 22/05/2020 0 Comment(s)
При натрупване на три нарушения ще бъдат блокирани акаунтите на провинилите се. Google публикува списък с правила относно грешна медицинска информация на тема COVID-19, които няма да бъдат допускани в YouTube. При нарушаването на тези правила за първи път, нарушителят получава само предупреждение, без наказание за канала. При натрупване на три нарушения ще бъде блокиран канала на провинилите се.
Новите правила относно грешна медицинска информация за COVID-19, забраняват съдържание, което разпространява грешна медицинска информация и представлява сериозен риск от тежки вреди.

- Съдържание, в което се твърди, че COVID-19 не съществува или че не води до смърт.
- Съдържание, което насърчава използването на домашни средства вместо медицинско лечение, като консултация с лекар или посещение на болница.
- Съдържание, което насърчава използването на молитви или ритуали вместо медицинско лечение.
- Съдържание, в което се твърди, че е налице ваксина за COVID-19 или че съществува лечение с гарантиран резултат.
- Съдържание, в което се твърди, че дадено лекарство, което понастоящем е налично на пазара, предотвратява заразяването с COVID-19.
- Друго съдържание, което разубеждава хората да се консултират с медицински специалист или да търсят медицинска помощ.
*Грешна информация за профилактика:* Съдържание, популяризиращо профилактични методи, които противоречат на СЗО или местни здравни власти.

*Грешна информация за диагностика:* Съдържание, популяризиращо диагностични методи, които противоречат на СЗО или местни здравни власти.

*Грешна информация за предаване:* Съдържание, популяризиращо информация за предаване, която противоречи на СЗО или местни здравни власти.

- Съдържание, в което се твърди, че COVID-19 не се причинява от вирусна инфекция.
- Съдържание, в което се твърди, че заболяването от COVID-19 не е заразно.
- Съдържание, в което се твърди, че COVID-19 не може да се разпространява в определени климатични условия или географски местоположения.
- Съдържание, в което се твърди, че дадена група или лице със сигурност имат имунитет срещу вируса или не могат да го предават.
- Съдържание, в което се оспорва ефективността на указанията на СЗО или местни здравни власти относно мерките за физическа дистанция или самоизолация с цел намаляване на предаването на COVID-19.