+359 2 411 02 10 София, Младост 2, бл. 260 Работно време (понеделник - петък) 9:00ч. - 18:00ч. sales@slushalki.net

Премиерата, която всички очакват - AirPods Pro 2

Статия от: Plamen Zhekov 11.02.2022 0 Коментар(и)

AirPods Pro на Apple безспорно се превърнаха в любим модел безжични слушалки на потребителите. Те са елегантни, леки и удобни. Разполагат с персонализирано прилагане, чрез три размера меки наушници, гарантирайки пълно уплътнение за максимално шумопотискане. Естествено, моделът предлага уникално аудио изживяване и много иновативни функции, характерни за продуктите на компанията.

След като AirPods Pro обраха овациите на потребителите, светът е затаил дъх в очакване на премиерата на новия модел AirPods Pro 2, който, според слуховете, се очаква да излезе на пазара през последното тримесечие на тази година.

Какви иновации се очаква да притежават AirPods Pro 2?

Според PatentlyApple, от компанията работят усилено и вече са получили патент върху нова, собствена технология за предаване на изключително аудио качество, която да бъде вградена в новите  AirPods Pro 2. Идеята е да се създаде собствена, вътрешна безжична мрежа (WPAN) между източник на аудио, например смарт устройство и безжични слушалки. Изобретението на Apple предоставя метод за оптично аудио предаване с ниска латентност. Например, аудио данни могат да се предават по въздушен оптичен сигнал, който се произвежда (или се проектира) от устройство източник на аудио към аудио изходно (приемно) устройство. За разлика от безжичните протоколи, които може да изискват аудио данни да бъдат кодирани и пакетирани (например, със заглавие и т.н.), предаването на аудио данни чрез оптичен сигнал може да се предава като необработени цифрови данни (например некомпресирани).

Този тип предаване може значително да намали латентността от край до край и да доведе до нов връх в аудио изживяването.

Друга иновация, която се очаква да бъде внедрена в новите AirPods Pro 2, е биометричното разпознаване на потребителя. Службата за патенти и търговски марки на САЩ публикува патентна заявка от Apple, която се отнася до идентификацията на потребителя чрез безжични слушалки. Биометрията може да включва Touch и Face ID, но също така и нови биометрични мерки като идентифициране на конструкцията на вътрешното ухо на потребителя или дори анализ на походката на потребителя.

 

(кредит снимка: PatentlyApple)

 

Идеята на тази иновация е само оторизиран потребител да може да използва слушалките, когато са свързани с определено устройство. По този начин се намалява възможността за изтегляне на лични данни и поверителна информация чрез слушалките от смарт устройството, към което са свързани.

Кога моделът ще бъде анонсиран от Apple и дали ще притежава технологиите, за които всички говорят, остава да видим. От Slushalki.net нямаме търпение да бъдем сред първите, които ще могат да го предложат на потребителите у нас. Следете новините ни за повече информация.

Етикети: Apple AirPods AirPods Pro

Коментар: