+359 2 411 02 10 София, Младост 2, бл. 260 Работно време (понеделник - петък) 9:00ч. - 18:00ч. sales@slushalki.net

Настройки по подразбиране могат да влошат представянето на игрите под Windows 11

Статия от: Yani Valchev 06.10.2021 0 Коментар(и)
Тестове показват, че производителността спада при активна функция VBS, но все още не е ясно на кои компютри тя ще е включена или изключена по подразбиране. След като , Microsoft обявиха, че тя е идеалната среда за геймърите. Оказва се, че това може да не е точно така заради... настройки по сигурността зададени по подразбиране, които могат да намалят производителността на игрите с около 1/4. Virtualization-based Security (VBS) е функция осигуряваща софтуерна и хардуерна виртуализация за подобряване сигурността и безопасността на системата. Създава се изолирана подсистема, която предотвратява навлизането на зловреден софтуер в компютъра.

От PC Gamer са тествали различни игри с деактивиран и активиран VBS, които показват интересни резултати. При някои игри честотата на кадрите спада само с 5%, но при други се доближава до 30%. Резултатите при бенчмарк софтуера 3DMark Time Spy също намаляват с 10% ако VBS е активен.
Важно е да се отбележи, че VBS не винаги е активиран по подразбиране и не е ясно, кога това е така. По-често при чисти инсталации на Windows 11 функцията е активна по подразбиране, а при надграждане от Windows 10 обикновено е деактивирана.