+359 2 411 02 10 София, Младост 2, бл. 260 Работно време (понеделник - петък) 9:00ч. - 18:00ч. sales@slushalki.net

Windows 11 беше пусната с наличен известен проблем

Статия от: Yani Valchev 06.10.2021 0 Коментар(и)
При някои потребители се наблюдава изтичане на памет при работа с файловия мениджър, което води до препълване на RAM и до значително забавяне на компютъра, а понякога и до срив. Часове след като Microsoft , стана ясно, че в нея е наличен сериозен проблем известен още от предварителните версии. Става въпрос за изтичане на памет при работа с файловия мениджър, което води до препълване на оперативната памет и до значително забавяне на компютъра, а понякога и до срив.
Проблемът е, че за този бъг се знае от месеци и е открит в предварителните версии на Windows 11, но не е бил отстранен преди представянето на финалната версия. Грешката се проявява, когато няма заделено пространство за кеша на ОС и лесно можете да проверите дали е активна при вас.
Отворете Task manager и подредете процесите според максимално използваната памет, след което отворете файловият мениджър (Win+E) и той ще се появи в горната част на списъка. След това затворете File Explorer и вижте дали паметта заета от него се е освободила. При някои потребители дори известно време, след като са затворили програмния прозорец на File Explorer, RAM продължава да се използва и покачва.