+359 2 411 02 10 София, Младост 2, бл. 260 Работно време (понеделник - петък) 9:00ч. - 18:00ч. sales@slushalki.net

Сделки с криптовалути вече са незаконни в Китай

Статия от: Yani Valchev 27.09.2021 0 Коментар(и)
Властите смятат, че крипто-валутите са нестабилна, спекулативна инвестиция, използвана за пране на пари, незаконното набиране на капитал, измами и други криминални дейности. Китайската централна банка обяви, че всички транзакции с крипто-валути вече са незаконни. Това е поредната стъпка на властите в Китай, с която се ограничава всякаква дейност свързана с дигитални валути. Банките и платежните платформи в страната нямат право да извършват транзакции с криптовалути, а също така е забранен и самия добив (копаене) на валутите. Централната банка пояснява, че лица, които са замесени в незаконни финансови дейности, извършват престъпление и ще бъдат съдени.
Тази новина предизвика рязък спад на стойността на биткойн, защото от години Китай е от най-големите пазари на този вид валута в света, а световния добив до неотдавна бе съсредоточен основно в тази държава.
Властите в Китай смятат, че крипто валутите са нестабилна, спекулативна инвестиция, използвана за пране на пари, незаконното набиране на капитал, измами и други криминални дейности.