+359 2 411 02 10 София, Младост 2, бл. 260 Работно време (понеделник - петък) 08:30 - 17:30. sales@slushalki.net

Какво още да очакваме от света на аудио технологиите през 2024г.?

Статия от: Plamen Zhekov 04.06.2024 0 Коментар(и)

Аудио технологиите продължават да напредват с бързи темпове, като всяка година на пазара излизат нови и вълнуващи продукти, които променят начина ни на слушане на музика, гледане на филми и дори взаимодействие с околната среда. През 2024 година индустрията обещава революционни продукти, които ще ни потопят в свят на невероятен звук и удоволствие. Вижте кои са най-очакваните аудио иновации за тази година:

 

Следващо поколение безжични слушалки

Следващото поколение безжични слушалки обещава да предложи не само по-дълъг живот на батерията и по-стабилно свързване, но и подобрено качество на звука и напредък в технологията за шумопотискане. Очакваме да видим нови модели от водещите производители като Jabra, Sony, Sennheiser, Bose, които ще ни позволят да се потопим във вълнуващия свят на музиката без никакви отвличащи фактори от околната среда. Към момента, едни от най-добрите продукти на пазара в това направление са:

 

 Безжични слушалки Sony WH-1000XM5 Noise-Canceling 

 

 

Най-новото издание на прочутите ANC слушалки на Sony WH-1000XM5 се стреми да подобри чистотата на звука. Активното шумопотискане използва два процесора и осем микрофона, за да филтрира повече високи и средни звуци. Четири от микрофоните са с форма на лъч и използват технологията Precise Voice Pickup, за да изолират по-добре гласа и да осигурят безупречни разговори със свободни ръце.

 

Sennheiser Momentum 4 Wireless

 

 

Momentum 4 Wireless са cлeдвaщo пoĸoлeниe cлyшaлĸи, вдъxнoвeни oт мyзиĸaтa. Те предлагат първокласен звyĸ c виcoĸa тoчнocт, cъздaдeн oт тexнoлoгиятa ТruеRеѕроnѕе® нa Ѕеnnhеіѕеr, както и адаптивното шумопотискане, което позволява на потребителя да се потопи изцяло в музиката или разговорите. А животът на батерията е супер подобрен - до цели 60 часа с включени Bluetooth и шумопотискане.  

 

Повече виртуална реалност и 3D Звук

С разрастването на виртуалната реалност, ще видим нарастване на аудио продукти, проектирани специално за VR потребителите. Очакваме да видим слушалки и звукови системи, които предлагат по-реалистично пространствено звуково изживяване. Посочените по-горе модели също предлагат технология за 3D звук, за едно още по-добро и вълнуващо аудио. А за пълно потапяне във виртуалната реалност, може да разгледате продукта Oculus Quest 2.

Интелигентни аудио устройства за умния дом

С разрастващия се пазар на умни устройства за дома, очакваме да видим нови аудио продукти, които ще бъдат интегрирани в екосистемите на умните домове. Това може да включва умни колони с вградени виртуални асистенти, като същевременно предлагат качествен звук и контрол върху домa. Една от компаниите, които усилено вървят към прогрес в тази насока е Tellur. Техните решения за умен дом, създават една цяла свързана система, в помощ на хората.

 

 

 

Екологично ориентирани продукти

Хората започват все повече да отделят внимание на последиците от индустриализацията върху околната среда и се опитват да ги минимизират, за да се възстанови еко баланса в природата. През последните години наблюдаваме усилия в създаването на качествени продукти, които отговарят на очакванията на потребителите, но същевременно са проектирани със сертифицирани екологични материали. В това направление усърдно работят компание като Tellur, които създават линията TELLUR GREEN за екологични продукти, както и испанската компания за производство на аудио продукти Energy Sistem, с тяхната серия от еко продукти.

 

 

 

Разбира се, през 2024г. Производителите ще продължат да залагат на все повече възможности за лична персонализация на своите продукти, които да дадат на потребителите възможност за лично усещане.

С вълнение очакваме какво ново ще ни предложи аудио индустрията през тази година. Ако и ти искаш да притежаваш най-новите продукти на пазара, следи онлайн магазина ни www.slushalki.net, където всекидневно се грижим за актуализацията на продуктите, които предлагаме.


 

Коментар: