+359 2 411 02 10 София, Младост 2, бл. 260 Работно време (понеделник - петък) 08:30 - 17:30. sales@slushalki.net

Предимства и недостатъци на TWS слушалките

Статия от: Plamen Zhekov 03.07.2023 0 Коментар(и)

True Wireless Stereo слушалките са във вид на тапи, които се пъхат в ухото, като между тях няма никакъв кабел.  Захранват се посредством батерия, а микрофоните са вградени в корпуса им. Възможни са два различни начина на свързване на тапите към устройствата. При единия, устройството изпраща сигнал едновременно към двете тапи, а при другия – изпраща сигнал към водещата слушалка, а тя предава към втората слушалка. И при двата начина на свързване, може да се използва както само едната тапа, така и двете едновременно.

 

 

В следващите редове ще разгледаме накратко техните най-важни предимства и недостатъци.

Предимства:

  • На първо място – свързаността: True Wireless Stereo (TWS) използва Bluetooth сигнали вместо проводници или кабели за прехвърляне на звук. Името  на тази уникална технология подсказва какво може да очаквате от тапите – истинско стерео качество на звука, без кабели! Свързват се изключително лесно, като повечето модели поддържат мултисвързаност и позволяват сдвояване с две устройства едновременно.
  • Свобода: Те ти позволяват да се насладиш на любимата си музика, докато вървиш или да провеждаш разговори, докато пътуваш. Точно тази компактност ги прави изключително предпочитани като вариант на слушалки през последните години. Повечето модели имат обхват от цели 10 метра.
  • Практичен дизайн: True Wireless слушалките са дискретни, леки и компактни. Моделите по-висок клас пристигат с няколко размера силиконови накрайници за ушите, за да предоставят персонално прилягане към ушната мида и комфорт при носене. Съхраняват се в малки кутийки за зареждане, което ги прави и много удобни за пренасяне.
  • Качество на звука: Повечето TWS слушалки предлагат висококачествен звук с добра изолация на шума. Моделите от по-висок клас са снабдени и с технологии за подобряване на качеството на звука, като например активно шумопотискане (ANC), както и такива за пропускане на околните звуци, като технологията HearThrough на един от лидерите в производството на качествени TWS слушалки – Jabra.

Недостатъци:

  • Ограничен живот на батерията: за разлика от жичните слушалки, TWS тапите имат ограничен живот на батерията, в зависимост от нейната големина, както и капацитета на зареждащия калъф. И все пак, висококачествените модели, като например Jabra ELITE 7 Pro или JBL Live Pro 2 с ANC предоставят 8 часа активен живот на батерията + допълнителни цели 30 часа, чрез калъфа. Часове, напълно достатъчни да задоволят всеки меломан, преди да има необходимост от зареждане.
  • Риск от загуба: изключително малките размери на слушалките повишават риска от тяхното изгубване сред други вещи или навън, поради неправилно поставяне. Тук отново може да се открои голямата разлика между тапите от по-нисък и тези от по-висок клас. При вторите, производителите се стараят да сведат този риск до абсолютния минимум първо чрез предоставяне на няколко размера накрайници, които да паснат перфектно на всяко ухо и второ, чрез технологии за защита от изгубване. Пример за това е технологията за намиране Tile на Skullcandy. Ако някоя от слушалките изчезне от погледа ти, може да използваш специалното мобилно приложение, за да я накараш да звъни и да я откриеш лесно. Иновативната технология е успешно внедрена в модела им JIB True 2 Wireless, който може да откриеш на нашия онлайн магазин.
  • Загуба на връзката: въпреки, че TWS технологията се развива изключително бързо и е малко вероятно, все пак трябва да отчетем възможността от смущения на връзката, ако се намирате на прекалено голямо разстояние от мобилния си телефон.

В заключение може да кажем, че TWS слушалките имат изключително много предимства, а недостатъците, които биха създали някакъв дискомфорт, са успешно преодоляни от производителите на модели от по-висок клас.

 

 

От Slushalki.net с радост ще те консултираме в избора на най-подходящия за твоето ежедневие модел. А ние ти препоръчваме да избереш такъв с висока водоустойчивост на корпуса на слушалките, за да се наслаждаваш на любимата си музика или на приятен разговор, дори и на плажа или край басейна, без да се притесняваш от повреда.

Етикети: TWS слушалки

Коментар: