+359 2 411 02 10 София, Младост 2, бл. 260 Работно време (понеделник - петък) 9:00ч. - 18:00ч. sales@slushalki.net

Детските слушалки – как да изберем правилните

Статия от: Plamen Zhekov 03.09.2021 0 Коментар(и)

 

Децата са си деца. Въпреки, че използват уреди и аксесоари, наподобяващи тези на възрастните, техните характеристики и дизайн трябва да бъдат съобразени с детския организъм.

На външен вид, детските слушалки приличат на умален вариант на слушалките за възрастни, но имат съществени различия, които осигуряват безопасност и комфорт при използване от дете:

  • На първо място, това е силата на звука. Тъй като слухът при децата не е напълно развит, те са много чувствителни към високия шум. Силната музика може да доведе до придобити слухови проблеми. Според СЗО, максималните стойности на силата на звука, които осигуряват безопасност за детето не трябва да надвишават 85dB.
  • На второ място са материалите. Повечето производители на детски слушалки залагат на сертифицирани, хипоалегренни материали. Слушалките трябва да бъдат меки и гъвкави, за да не притискат ушите и главата на детето.
  • На трето място е видът на слушалките. Не е препоръчително децата да използват слушалки, които се пъхат в ухото и могат да го наранят или да увредят тъпанчетата им. Най-добрия избор са тип наушници с меки подложки, които не създават дискомфорт при носене.

За децата е важно и аксесоарите им да бъдат привлекателни за самите тях, затова дизайнерите на детски слушалки отделят и специално внимание на техния външен вид. Повечето модели са пъстри, с изображения на анимационни герои.

Ако имате колебание кой модел детски слушалки е подходящ за Вашето дете, свържете се с консултантите на Slushalki.net, които с радост ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.

Коментар: